Ajankohtaista

8.3.2019

Vuoden 2019 hallitus järjestäytyi 15.1.2019. Syyskokouksessa hallituksen kooksi muodosti puheenjohtaja ja kuusi hallituksen jäsentä. Puheenjohtajana jatkaa Tuula Jokiaho 6/6 jaksollaan, varapuheenjohtaja on Susanna Saarimaa, sihteeri ja tiedottaja on Marita Lassila, rahastohoitaja on Marjo Lagerstedt, muita jäseniä ovat Eija Hautala, Kaarina Lahti ja Päivi Luoma. 

15.8.2018
Uskomaton kesä takana. Hellepäiviä Kauhavalla on mitattu eniten koko Suomessa... Koko maa on nauttinut lämmöstä, ja puuhasteltu on vain sen verran, mitä on ollut pakollista.

Nyt kuitenkin ilma on hiukan viilenyt ja ensimmäinen syksyn kokous pidettiin hallituksemme varajäsenen Arjan yrityksessä Annin Marjatarhalla (siellä vielä ihania vadelmia kypsyy ihan myyntiin saakka). Päätöksiä tehtiin vadelmilla höystetyn vohvelin ja kahvin voimin ja mukavaa oli taas nähdä koko porukkaa kesän jälkeen.

Taidamme ryhdistäytyä ja miettiä, miten saamme itsemme kuntoon, jotta voimme tehdä toistenkin eteen jotain mukavaa ja hyödyllistä. Kuntotestiin koko jäsenistö, lähdetään pikkujouluristeilylle ja tehdään iso joulutapahtuma yrittäjäjärjestön kanssa kimpassa. Aina hauskaa olla pitää! :-) :-)

23.1.2018
Eilen illalla, kun lähdimme hallituksen järjestäytymiskokouksesta, auton lämpömittari näytti -22! Uusi vuosi pyörähti käyntiin ja uudella innolla lähdemme toteuttamaan toimintasuunnitelmaamme.
Uusi hallituksen jäsen ja samalla uusin yhdistyksen jäsenistä Marjo Somiasta esitteli meille kaunista hoitolaansa. Päätimmekin heti antaa Marjon tarjota meille vinkkejä ihonhoitoon ja ehostukseen. Helmikuulla 24.2 jäsenillä on mahdollisuus osallistua iltaan.
Maaliskuussa liikuntavastaavamme Susanna kysyy PT-esittelyä paikallisen kuntosalin yrittäjältä. Huhtikuussa järjestämme keilailua naapurikaupungin keilahallille. Keskusliiton Yrittäjänaispäivät ovat 20-22.4 Kotkassa. 1.5 tempaistaan Vapputohinoilla ja kuun lopussa muistetaan stipendeillä ansioituneita oppilaita.
Kesäkuussa osallistumme joko Kesämarkkinoille tai Puukkofestivaaleille ja Elokuisella Naisten retkellä suuntaamme linja-auton nokana kohti huutokauppaa Uuraisilla. Toivottavasti saamme linjapiilin täyteen naisia!
Syyskussa patikoidaan Kitkan maastossa, lokakuussa sytytetään kynttilät sankarihaudoille, marraskuussa avataan joulumarkkinoita ja joulukuulla pikkujoulutellaan.

16.10.2017

Kun saapuu syys ja lehdet puiston... Syystoimintamme näyttää muokkautuvan yhtä aktiiviseksi kuin mitä se on ollut kaiken vuotta.
Lähinnä on tiedossa Yrittäjänaisten päivän 24.10 toimintamme, jossa Kauhavan kirkkomaalla lepäävät sankarivainajat saavat kynttilän hautapaikalleen. Viime vuonna meitä oli iso joukko naisia, pikku apulaisten vauhdittaessa toimintaa ja kynttilät syttyivät joutuin.
Seuraavaksi osallistumme 2.11 Halloween-tapahtumaan sytyttämällä roihut Lauttamuksen päähän ja siistimällä kadunvarsi seuraavana päivänä. Liikkeet ovat auki klo 20-21 saakka ja paljon hyviä tarjouksia.
Syyskokous järjestetään 9.11 Pitopalvelussa, jossa julkistamme vuoden Yrittäjänaisen. Sinne joukolla mukaan, vaikka ihan hallitustoimintaan mukaan, paikkoja on avoinna!
Viimeisin tämän vuoden rypistys on Joulutapahtuman järjestäminen Nuorisoseuralla 25.11 klo 12-16. Joulumyyjäiset, puuroineen ja torttukahveineen, piparien koristelua, arpajaisia, lasten ohjelmaa, Lucia neidon vierailu sekä itseoikeutetusti joulupukki saa tuoda hyvän mielen makeisineen. Jouluista musiikkia.
Joulukuussa pidämme mukavan päätöskokouksen jäsenillan merkeissä 8.12.

25.7.2017

Yrittäjänaisten kesä on hupenemassa... Päätimme keväällä ryhtyä virkistämään paikkakunnan torielämää ja joillekin meistä torstait ovat muodostuneet viikoittaisiksi tapaamisiksi, meilläkin on ollut torstaiklubi :-) Jatkamme sitä vielä elokuun loppuun! 17.8 pyrimme saamaan ison kirppistapahtuman aikaiseksi torille.
Elokuun alussa 2.8 pidetään jäsenilta Karjanlahden kylätalolla/ montulla uinnin, saunomisen, jutustelun ja makkaranpaiston sekä kaffittelun merkeissä. Otetaan esiin myös Keskusliiton lähettämää oivallista koulutusmateriaalia.
Elokuun 12. päivä järjestetään kaikille naisille suunnattu suosittu päiväretki Pietarsaaren suuntaan. Tälle retkelle ovat kaikki naiset Kauhavalla, joka pitäjästä ja ympäristökunnista olleet tervetulleita, omavastuuhinnalla, josta ilmoitamme myöhemmin.

4.4.2017
Kevät keikkuen tulevi! Kova lounaistuuli taitaa tuoda muuttolinnut tällekin leveyspiirille ja kevään mukavat tapahtumat tuovat ihmiset "ihmisten ilmoille". Toivotaan lämpimämpää kevättä ja kesää, jotta pääsemme kaikki nauttimaan luonnon omaa D-vitamiinia.
Ajankohtaista ovat kuntavaalit, joissa oman yhdistyksemme jäsenistä ovat ehdolla Annukka Hautamäki ja Kaarina Lahti, hienoa!
Ajankohtaista yhdistystoiminnassa on tuleva kevätkokous sekä tapahtumamme torilla. 3. Vapputohinat 1.5 sekä syksyllä aloittamamme Torstai on Toripäivä -kahvilan avaaminen PopUp-puodissa toukokuussa jatkuen koko kesän, elokuu ml., joka torstai-ilta(päivä)! Tulemme näkymään yhdistyksenä katukuvassa joka viikko tavalla tai toisella.
Toiminnastamme kiinnostuneet yrittäjähenkiset naiset ja jo olemassa olevat naisyrittäjät, jotka ette vielä ole yhdistyksemme jäsenenä, joukkoon vain -> Yhdessä olemme enemmän!

Membook-viestit sähköpostiisi eivät ole roskapostia! Kevätkokouksessa lisää!

13.10.2016

YK:n päivä, Halloween- ja Joulunavaustapahtuma - Tässäpä taas syksyyn, ohjelmaa meillä Kauhavan Yrittäjänaisilla.

YK:n päivänä 24.10 vietetään myös Yrittäjänaisten päivää, perinteeksi on tullut sytyttää paikkakuntamme sankarivainajien haudoilla kynttilä, kunnianosoituksena siitä, mitä he ovat aikanaan tehneet meidän nykyihmisten hyväksi.

Jo vuodesta 2003 pääkatumme Kauppatie on muuttunut Pyhäinpäivää edeltävänä torstaina Halloween-kaduksi. Myös tänä vuonna molemmissa päissä katua ja siinä valillä olevissa myymälöissä, tullaan näkemään lasten riemua naamiaisasuissaan. Lapsille iltapimeys voi olla pelottavaa, mutta kun siihen pääsee itse osallistumaan vanhempien kanssa, niin iltaan ja pimeyteen voi tulla uudenlainen perspektiivi. Yrittäjänaiset pystyttävät torille oman pisteensä, jossa voi poiketa kuumalle mehulle tai kahville ja katsomaan, mitä kivaa tänä vuonna olemme saaneet aikaan.

Joulunavaustapahtumaamme 27.11 klo 11-14 Kauhavan torille lähdetään myös lasten ehdoilla. Perinteiset vieraamme joulutapahtumassa ovat Joulupukki itseoikeutetusti ja Lucia-neito. Pienet tontut ovat tervetulleita esiintymislavalle. Yrittäjänaiset myyvät puuroa ja kahvia torttujen kera. Arpajaiset kuuluvat myös ohjelmaan. Torimyyjiä toivotaan myös vaikka heti aamusta alkaen.

Yrittäjänaisten ahkeraan joukkoon voi liittyä kaikki naisyrittäjät ja yrittäjähenkiset naiset :-)

18.4.2016

Vapputohinat Kauhavan torilla Vapun päivänä 1.5.2016 klo 11-14.
Koko perheelle mukava piristys päivään. Olemme saaneet viimevuotiseen tapaan WASH yhtyeen rokkarit soittamaan vauhdikasta musiikkia, Sirkuskoulu Bravasta tulee temppukouluttaja Ville, joka myös puhaltelee ilmapallokoiria. Kauhavan Seurakunnan nuorisotyö osallistuu omalla ohjelmallaan toritapahtumaan temppuratoineen. Yrittäjänaiset myyvät isoja heliumpalloja ja tapahtumateltalla voi nauttia kahvia, simaa, suolaista, makeaa ja osallistua nopanheittoon. Torille voi tulla myymään kirpputorimeiningilla tavaroita järjestettävälle peräkonttikirppikselle.
Olemme varanneet kauniin aurinkoisen Vappupäivän :-) Tervetuloa!

29,3.2016
Aurinkoiset terveiset viimeisiltä maaliskuun päiviltä. Lumet ovat sulamassa, viimeisetkin nietokset kuluvat pois tuulten mukana.
Yhdistyksen toiminta on lähtenyt mukavasti käyntiin ja uusia tapahtumia suunnitellaan, kiitoksen hallituksen porukalle! Tammikuulla kuuntelimme viidenkymmenen naisen voimin lääkäri Tommi Koivun ja psykologi Susanna Sandhun luentoa Elämisen arvoista. Maaliskuun jäsenillassa luontaishoitaja Anne Rintala kertoi meille vyöhyketerapiasta, energiahoidosta ja selvännäkemisen taidosta. Huhtikuulla osallistumme Yrittäjänaispäiville Helsingissä ja kokoustamme kevätkokouksen puitteissa, jossa mahdollinen esittely yrittäjälle suuntautuvasta työterveyshuollosta. Toukokuu potkaistaan käyntiin 1.5. toteutuvilla Vapputohinoilla Kauhavan torilla. Heliumpalloja, rokkimusaa, sirkushuveja...
Kaikki mukaan ja uusia kaveriksi!

5.1.2016

Onnittelut vielä vuoden 2015 Yrittäjänaiselle, eläinlääkäri, lehmitilallinen ja aktiivinen yrittäjänainen Anna-Maija Renko! Kiitos jouluisesta iltapäivästä maatilalla 19.12.15.

Uusista kujeista tullaan taas kuulemaan kunhan hallitus järjestäytyy, pientä vinkkiä kalenteriin 27.1.2016 klo 18.30! Toivotamme uusia nuoria yrittäjänaisia tervetulleiksi tilaisuuksiimme mukaan, tutustumaan, verkostoitumaan. Aina kaksin on parempi kuin yksin :-)

 

3.3.2015
Meillä yrittäjänaisilla on käynnissä oikein toiminnan vuosi. Jo NELJÄSKYMMENES! Kahdesti olemme jo tähän mennessä hallistusporukalla kokoontuneet ja kerran tapasimme jäsenillan merkeissä 1 Apteetissa Iiris Vuorelan vieraana. Huomenissa uusi jäsenemme Susanna Saarimaa esittelee FysioSaarimaa yritystään jäsenillan merkeissä.
Me olemme toteuttamassa tälle vuodelle kolme isompaa projektia ja yhden virkistäytymistapahtuma. Kauhavalainen torielämä saa aktiviteettia, kun viime vuoden tapaan järjestämme peräkonttikirppiksen, mutta sen lisäksi laitamme pystyyn kunnon Vapputohinat. Vapun päivänä kaikille kaupunkilaisille markkinatouhua, ilmapalloja ja hattaraa, esiintyjiä metsästetään kuumeisesti. Kesämarkkinoille osallistutaan myös. Elokuulla järjestämme "yleisten naisten" lauantain, johon kaikilla naisilla on mahdollisuus osallistua, tuolloin lähdemme vähän kotoa edemmäs! Syyskuulla 23-27.9 yrittäjänaisille on tarjolla syysretki Unkariin. Olemme jo osalle tilanneet lennot Vaasasta, mutta mukaan mahtuu myöhemminkin (lentojen hinnat elävät). Yhdistys osallistuu retkiohjelmaan 250 eurolla per lähtijä. (omaksi kustannukseksi tulee noin 350 euroa + oma kulutus). Marraskuun viimeinen pyhä avataan Kauhavan joulu Nuorisoseuralla.
Hallitus on pieni, joten kaikkia jäseniä tarvitaan tapahtumien toteuttamiseen. Tarkoituksemme on elävöittää kaupunkiamme niin toiminnallisti kuin kaupallisesti. Yksinyrittävät naiset jakavat energiaansa ja haluavat tulla nähdyiksi ja kuulluiksi, jotta kaupunkilaiset eivät unohda omien keskustojen palveluja. Uudet naisyrittäjät ovat tervetulleita yhdistykseemme.
Sellaiste menestystä ei olekaan, jonka eteen ei töitä tarvitse tehdä.

21.1.2015

Uusi Vuosi ja uudet kujeet, niinhän sitä tavataan sanoa... Kauhavan Yrittäjänaiset järjestäytyivät maanantai-iltana, hallitus kokousti uuden jäsenemme ja uuden hallituksen jänenen Seija Hakan Hela-Ravintolassa. Meillä oli taas kerran hyvin vilkas kokous, jossa aikataulutimme viime vuonna laadittua toimintasuunnitelmaamme, jotta se ei jäisi vain suunnitelmaksi.

Tavoitteemme on elävöittää lisää omaa Kauhavan kaupunkiamme uusilla ja jo tutuksi tulleilla tapahtumilla. Haluamme tuoda tapahtumia koko perheelle ja tapahtumia erityisesti naisten virkistyttämiseen :-) Uuden tapahtuman tulemme järjestämään vapun aikaan, viime vuonna saimme hyvää palautetta peräkonttikirppiksen järjestämisestä, joten siihen yhdistämme nyt ihmisiä keräävän tapahtuman Vapun päivänä! Sitä odotellessa meidän täytyy kääriä hihat ja toimia oman työmme ohessa.

Se on kyllä kumma juttu... Mihin on mielenkiintoa, siihen löytyy myös aikaa. Me yrittäjänaiset koetamme kehitellä juttuja, joihin mahdollisimman monelle kuntalaiselle syttyisi mielenkiinto osallistua ja tietenkin, että omille jäsenille syttyisi mielenkiinto kehittää oman yhdistyksen ja samalla oman työmme näkyvyyttä.

Sen, minkä voit kuvitella ja mihin voit uskoa, voit myös saavuttaa.

28.10.2014

Siirryimme talviaikaan ja illat ovat pimeät, maa mustana ja tänään lämmintä 13°C. Monta asiaa vielä kesken tälle vuotta.
Kiitoksia kovasti juhliimme osallistuneille ja meitä muistaneille. Hienoa jakaa ensi vuonna ylimääräisiä stipendejä vaikkapa lahjakkaille musikanteille, jotka olivat juhlistamassa tilaisuutta.
Seuraava ajankohtainen tapahtuma on 12.11 klo 19 yhdistyksen Syyskokous. Se onkin se vuoden tärkein kokous, siellä valitaan toimijat seuraavalle vuodelle. Samassa kokouksessa tulet kuulemaan myös toimintasuunnitelmamme tulevalle vuodelle ja tietenkin budjettiraamit, minkä mukaan toimimme. Paikkana Pitopalvelu Kaija Suokko.
Tule mukaan vaikuttamaan.
Yrittäjänaiset järjestävät Kauhavan Nuorisoseuralla Joulunavausmarkkinat 30.11 sunnuntaina, klo 11-16. Uskomme, että saamme paljon esittelijöitä ja myyjiä, ensimmäiset varaukset ovat jo saapuneet! Sinne ovat erittäin tervetulleet myös apukädet. Myymme puuroa ja soppaa, kahvia ja pullaa, arpoja, joissa lähes kaikissa on voitto! Joulupukki ja Lucia vierailevat.
Iloista hyvän mielen tuottamista asiakkaillemme, jota sitten saamme palautteena takaisin.

 

3.9.2014

40-vuotisjuhla lähestyy! 17.10.2014 klo 15-17 virallinen vastaanotto Pitopalvelu Kaija Suokolla ja illalla klo 19-> mukavaa yhdessäoloa nykyisten ja entisten Kauhavan Yrittäjänaisten seurassa 70-luvun henkeen.

12.6.2014

Kesä ja kärpäset, aurinko ja vesisade, pieni tihku tai ukonilma, kaikki kuuluvat kesään.

Tulevan viikonloppuna Kauhavalla Yrittäjänaiset ovat esillä yhden päivän ajan Yrittäjien järjestämillä Kesämarkkinoilla. Pystytämme sinne oman kojun, tuomme yrittäjänaisten energiaa kaikkien saataville, myymme t-paitoja, helakoruja ja tietysti pidämme arpajaiset ja nopanheittoa kaiken ikäisille.

Juhannuksen jälkeen 25.6 jäsenillan puitteissa lähdetään tutustumaan uudenlaiseen marjanviljelyyn Annin Marjatarhaan, kimppakyydillä.
Heinäkuussa perataa 40 vuoden aikana kertynyttä materiaalia, katsotaan mitä niistä saadaan aikaan synttäreille 17.10.2014.

Elokuussa lähdetään linja-autoilemaan kohti Hyrysylän mutkaa, 40 ensiksi ilmoittautunutta pääsee mukaan, kokonaishinta on 70€, joka sisältää pääsyn Aira Samulinin vieraaksi ja kahvit sekä linja-autokyydin.
Elokuussa pyörähtää myös hallitustoiminta normaalisti.
Lokakuu on juhlakuukausi ja marraskuun viimeinen viikonloppu on varattu Joulunavaukseen ja joulukuulla nautitaan glögistä ja pipareista.

Nautitaan nyt kuitenkin kesästä mutta pidetään yhteyttä!

 

02.04.2014
Kevät keikkuen tulevi, yöllä ja aamulla on vielä pakkasta ja päivällä aurinko lämmittää, myös mieltä.
Yrittäjänaisten Kevätkokous pidetään 9.4 klo 19 Pitopalvelussa, siellä muistellaan menneitä :-) eli vuosi 2013 on syynissä. Olet lämpimästi tervetullut vaikka uutenakin mukaan kuulemaan mitä kaikkea olemme yhdessä tehneet, kokouksen jälkeen, jos haluat liittyä Yrittäjänaisiin, voidaan sinut rekisteröidä kimppaan!
Hallitus on edelleen yhdistyksen toimeenpaneva elin... Päätimme viime kokouksessa järjestää Vapun jälkeisenä lauantaina, eli 3.5 PERÄKONTTIKIRPPIKSEN Kauhavan torilla. Sinne saa kuka tahansa osallistua 5 € kannatusmaksulla ja yrittäjänaiset pystyttävät kahvi, pulla ja simakojun Peräkonttikirppistä tukemaan.
Tästäkin Yrittäjänaiset saavat luotua jotain mukavaa ja pysyvää, uskotaan positiivisesti! "Pessimismi on aivan turhaa - se ei kuitenkaan toimi."
Elokuussa 16.8 järjestämme retken Hyrysylän mutkaan, tapaamme Airan ja hänen nukkensa. Retki on kaikille avoin ja omakustanteinen!
Aurinkoista kevään jatkoa!

 

26.2.2014

Kauhavan Yrittäjänaiset viettävät tänä vuonna 2014 pyöreitä. Yhdistys täyttää 40 vuotta. Juhlat pidämme syksyllä ja juhlavalmistelut ovat ainakin hallituksen jäsenistöllä koko ajan korvan takana.
Mutta ennen sitä, hallitus on päättänyt sponsoroida jokaista yhdistyksen jäsentä, joka haluaa lähteä huhtikuussa 5-6.4 keväiseen Porvooseen viettämään Yrittäjänaispäivää Haikon kartanoon. Siitä olemme jäsenkirjeessä viestittäneet, kysy lisää, jos on mennyt ohi :-) Ilmoittautumiseen on aikaa 6.3 saakka.
Toukokuun jäseniltaa vietetään Mäenpään maastossa liikkuen suunnistuksen merkeissä ja koettaen löytää makkarapaikalle...
Kesäkuussa osallistutaan Kauhavan Yrittäjien kesämarkkinoille omalla kojulla ja keksitään jotain kivaa yleisön viihdyttämiseksi.

 

Jos haluat lisää tietoa Suomen Yrittäjänaisista;

Yrittäjänaisten Keskusliitto